Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver väl, sen siktar du ner det i smeten. Vänd runt tills allt är blandat.
Bred ut smeten på hela bakplåtspapperet och grädda i ugnen i 5-7 minuter. Vänd upp den på galler och låt svalna.
Chokladmousse
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält chokladen med cognacen och 0,5 dl utav grädden i en kastrull, låt svalna lite.
Vispa resterande grädde tills det börjar bildas toppar.
Rör i gelatinet i chokladen så de smälter helt.
Vänd ner chokladen i grädden, rör tills chokladen är helt blandad med grädden.
Vaniljkräm
Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna. Koka upp mjölk vaniljstång/frön och sockret-
Vispa äggulor och maizenamjölet-
Häll försiktigt ner mjölkblandingen i äggulorna under omrörning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud på svag värme. Får absolut inte koka, max 85 grader. Sjud tills du fått en tjock kräm. Häll över i en ny bunke och låt den svalna.
Kardemummacrumble
Rosta havregrynen och kardemumman i en torr stekpanna. Tillsätt sirapen och blanda. Tillsätt smöret, blanda igen och låt det stekas en stund. Häll upp det på ett bakplåtspapper så det svalnar och stelnar.
Montering
Ta en form med löstagbara kanter eller utan botten, du ska kunna få ut två bottnar utav sockerkaksbottnen. Skär ut två bottnar som precis passar i din form. Jag har en form som är 15*20 cm
Lägg i en botten, bred på päronmarmelad och små bitar utav päronet. Fortsätt med ett lager vaniljkräm 0,5-1 cm. Lägg i sista bottnen
Fyll på med chokladmoussen, skaka formen lite så du får en slät och fin yta. Ställ den i kylen några timmar innan du ska skära upp och servera den. Toppa med crumble och några päronkulor.