Råchokladkaka med salta mandlar
Råchokladkaka med salta mandlar
7 ingredienser
Chokladkaka på rå choklad med salta mandlar, gröna russin och skalade hampafrön.
Ingredienser
- 300 g råchoklad 70 %
- 40 g salta mandlar (spanska marconamandlar)
- 40 g gröna russin
- 2 tsk skalade hampafrön (nibs, puffad quinoa eller puffad amarant)
Rostade mandlar
- 40 g sötmandel
- 2 krm neutral olja (t ex solrosolja)
- 2 krm salt
Gör så här
- Hacka chokladen och temperera den.
- Gjut i 100 g chokladformar. Strö över mandlarna tillsammans med gröna russin och hampafrön innan chokladen har stelnat.
- Sätt in formarna i kylen. Låt svalna i ca 20 minuter.
- Knacka ut chokladen ur formarna och packa in kakorna i papper. Förvara svalt, 16–18 grader.
Rostade mandlar
- Rosta mandlarna i torr stekpanna. Droppa över olja och salta. Låt mandlarna rinna av på en bit hushållspapper.
3 stycken kakor à 100 g