Mörka chocolate chip cookies
Mörka chocolate chip cookies
10 ingredienser
Chokladcookies med dubbelt upp med choklad! Urgoda double chocolate chip cookies. Recept från boken Choklad.
Ingredienser
- 150 g mörk choklad 70 %
- 100 g valnötter (eller pecannötter)
- 225 g smör, rumstempererat
- 2,5 dl muscovadosocker (eller råsocker)
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 6 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka choklad och nötter och ställ åt sidan.
- Rör ihop smör, muscovadosocker eller råsocker, strösocker, ägg och vaniljsocker.
- Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
- Vänd i choklad och nötter. Dela degen i 25 bitar och rulla dem till bollar.
- Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem något och grädda i ugnen i 12–15 minuter.
- Låt dina double chocolate chip cookies svalna på ett galler.