Lakritskrokant
Lakritskrokant
8 ingredienser
Krispig krokant som smaksätts med lakrits och doppas i choklad. Recept från boken Choklad
Ingredienser
- 50 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 0,5 dl ljus sirap
- 1 tsk lakritsgranulat, rålakritspulver
- 5 droppar saltlakritsarom (eller 1 tsk saltlakritspulver)
- 0,5 dl valnötter
- 0,5 dl salta jordnötter
- 200 g mörk choklad (eller ljus choklad, mjölkchoklad) (56-68 %)
Gör så här
- Rör ihop smör, socker, sirap, lakritsgranulat och lakritsarom i en tjockbottnad rostfri kastrull.
- Smält ihop på svag värme. Koka upp till 142 grader. Gör ett kulprov.
- Bred ut massan på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Klipp massan i fyrkantiga bitar innan den
- stelnat.
- Hacka nötterna och ställ åt sidan.
- Hacka chokladen och temperera den.
- Doppa krokantbitarna i chokladen med en doppgaffel.
- Stryk av lakritskrokantens botten mot kanten på skålen och lägg bitarna på ett bakplåtspapper.
- Strö över hackade nötter innan chokladen stelnat.