Brownies
Brownies
9 ingredienser
Mjuka, fylliga och lite sega … Servera med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass. Mums! Recept från boken Choklad
Ingredienser
- 125 g mörk choklad 60 %
- 100 g smör, rumstempererat
- 3 dl strösocker
- 2 ägg
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl vetemjöl
- 100 g pekannötter (eller valnötter)
- 100 g vit choklad 70 % (eller mörk choklad)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka 125 g choklad och smält den på låg effekt i mikron.
- Rör ihop smör och socker.
- Vispa upp ägg i en separat bunke.
- Arbeta in de uppvispade äggen i smörsockret lite i taget (så att ytan krackelerar och blir frasig) och därefter den smälta chokladen.
- Sikta kakao, vaniljsocker och vetemjöl och rör försiktigt ner i blandningen.
- Hacka 100 g choklad och nötter grovt och vänd ner i chokladsmeten.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten på en fyrkantig form, 24 x 24 cm.
- Häll i smeten och grädda kakan i 27–30 minuter.
- När kakan är klar ska den fortfarande vara lite lös i mitten. Låt svalna och skär upp i bitar.