Choklad och pepparkaksbollar

Choklad och pepparkaksbollar
Foto: Tv4

Choklad och pepparkaksbollar

7

2 steg att laga

10 ingredienser

20 m

Riktigt krämiga och goda bollar som du enkelt kan smaksätta efter tycke och smak. Testa med choklad och chili eller pepparkakskryddor!

Recept är från boken ”Eat clean – mer näring och mindre skräp i maten” av Kristina Andersson.

Ingredienser

portioner1 sats

Bas

  • 2 dl cashewnötter
  • 2 dl sötmandel
  • 2 dl torkade aprikoser
  • ev 0,5 dl psylliumfrön (ger fastare konsistens)

choklad

  • 6 msk kakao
  • 0,5-1 dl torkade blåbär
  • ev vatten

Choklad och chili

  • 6 msk kakao
  • chiliflakes (efter smak)

Pepparkaka

  • 2 tsk pepparkakskrydda (efter smak)

Gör så här

  1. Mixa alla basingredienser och smaksätt efter eget önskemål. Droppa eventuellt i några droppar vatten.
  2. Rulla bollar eller platta ut till en stor kaka och skär i bitar. Rulla eventuellt bollarna i hackade nötter eller kokos för att få en roligare finish.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer