Chocolate chip cookies med jordnötter

15 röster
50 min
25 stycken

Härligt sega och knapriga cookies med vit choklad och salta jordnötter. Helt omöjliga att bara ta en av. 

Tips! Degen går bra att frysa. Ta fram och grädda när sötsuget sätter in och du har nybakta cookies rekordsnabbt.

Visa mer
50 min
25 stycken

Du behöver

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 50 g jordnötssmör
  • 180 g saltade jordnötter (2 dl)
  • 140 g farinsocker (2 dl)
  • 120 g strösocker (1,5 dl)
  • 55 g ägg (1)
  • 300 g vetemjöl (5 dl)
  • 5 g bikarbonat (1 tsk)
  • 2 g salt (0,5 tsk)
  • 5 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 250 g vita chokladknappar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ihop smör, jordnötssmör, farinsocker och strösocker i en bunke till en krämig konsistens. Blanda i ägget.
  3. Sikta ner de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Arbeta in nötter och chokladknappar. Ställ degen i kylen i ca 20 minuter.
  4. Dela degen i 25 lika stora bitar, rulla bitarna till kulor. Lägg dem glest, de flyter ut under gräddningen, på två plåtar med bakplåtspapper.
  5. Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i ca 11 minuter, eller tills kakorna har fått lite fin färg. Låt svalna någon minut på plåten och låt dem sedan svalna helt på galler. Förvara kakorna torrt.
6 oktober 2018

Laddar fler recept