200 g mörk choklad, grovhackad (spara några till garnering) (eller mörka chokladknappar)
4,25 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk potatismjöl (eller majsstärkelse)
200 g smör, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
1,75 dl farinsocker, brunt
1 ägg, rumsvarmt
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och stärkelse i en skål.
Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
Tillsätt mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
Täck en plåt med bakplåtspapper och smula degen över plåten.
Grädda smuldegen i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg och inte längre är glansig. Låt svalna helt och hållet innan du serverar den till din glass eller förvarar mörkt och svalt i en lufttät burk.