Chocolate ball of ultimate destruction

14 röster
1 h
4

En riktigt lyxig dessert där gästen själv häller varm chokladgrädde över sin chokladkupa som då smälter ner över glassen och hallonen som ligger under kupan.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h
4

Du behöver

  • 300 g mörk choklad
  • 4 ballonger
  • Smör, flytande
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • 12-15 hallon
  • 4 dl vaniljglass

Gör så här

  1. Smält den mörka chokladen i vattenbad eller i mikro (se till att den inte blir för rinnig).
  2. Blås upp ballongerna (ca. ett halvt andetag).
  3. Stryk på smör på halva ballongen, ett tunt lager!
  4. Doppa den smörtäckta halvan av ballongen ner i den smälta chokladen. Placera sedan ballongerna på en plan yta med bakplåtspapper.
  5. Låt stelna i kylskåp, ca. 45 minuter.
  6. Koka upp vispgrädden tillsammans med den vita chokladen, rör om hela tiden. Stäng av plattan men låt kastrullen stå kvar (håll koll).
  7. Ta fram de chokladdoppade ballongerna.
  8. Lägg upp glassen på serveringsfaten. Placera ut några hallon på glassen.
  9. Picka hål på ballongerna, försiktigt! Avlägsna ballongerna från chokladen.
  10. Placera chokladkuporna över glassen med hallonen.
  11. Servera efterrätten tillsammans med den varma chokladgrädden i en kanna vid sidan om, din gäst häller sedan den varma såsen försiktigt över chokladkupan.
2 oktober 2018

Laddar fler recept