Chimichanga på hokkaidopumpa

Chimichanga på hokkaidopumpa
Foto: TV4

Chimichanga på hokkaidopumpa

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

20 m

Den här härliga desserten på hokkaidopumpa är riktigt enkel att göra och en uppskattad efterrätt.

Ingredienser

portioner stycken
  • 200 g hokkaidopumpa, tärnad
  • 25 g smör
  • 1 msk farinsocker (eller muscovadosocker)
  • 50 g blandade nötter, hackade (t.ex. valnöt,hasselnöt och mandel)
  • 50 g choklad, hackad
  • 2 tsk malen kanel, malen
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk lönnsirap
  • 8 springrollark
  • 1 ägg, uppvispat (för pensling)
  • frityrolja (eller rapsolja för stekning/fritering)
  • 8 klyftor limefrukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och rosta pumpan med lite smör och farinsocker på en plåt i 10 minuter. Släng sedan på nötterna och rosta ytterligare i 10 minuter.
  2. Ta ut plåten och låt det svalna lite innan du blandar pumpan och nötterna med den hackade chokladen till en chunky fyllning.
  3. Blanda kanel och socker i en skål.
  4. Vispa grädden löst, lägg upp i en skål och ringla lönnsirap ovanpå.
  5. Lägg sprinrollpappret med ena spetsen/hörnet mot dig. Lägg 1/8 dels av pumpafyllningen 2 cm nedanför mitten av pappret. Pensla kanterna med ägg, rulla 1 varv och vik sedan in kanterna och avluta att rulla ihop den.
  6. Stek eller fritera rullarna tills de får en fin gyllene färg. Plocka upp dem och rulla dem omedelbart i kanelsocker.
  7. Servera rullarna med grädden och eventuellt en limeklyfta.