Chilistekt flankstek med thaibasilika

ca 20 m
4
Spela video Chilistekt flankstek med thaibasilika
Foto: TV4

Supersnabb fredagsrätt med mycket smak! Wokad biff med paprika, chili och vitlök. Thaibasilikan och koriander gör verkligen sitt i rätten!

18 februari 2017
ca 20 m
4

Du behöver

  • 600 g flankstek
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk japansk soja
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 stor röd paprika
  • 2 röda chilifrukt (eller fler om man vill ha mer styrka)
  • 1 gul lök
  • 1,5 dl ostronsås
  • 2 msk farinsocker
  • 0,5 lime
  • 1 stor bunt thaibasilika (gärna från asiatisk livs, annars 2 krukor)
  • 1 bunt färsk koriander
  • neutral matolja, att steka i
  • nykokt jasminris, till servering.

Gör så här

  1. Skär flanksteken i tunna skivor. Lägg i en bunke, häll över soja och majsstärkelse och blanda väl.
  2. Finhacka vitlök, skär lök i tunna båtar och paprika i långa strimlor. Skiva chilin tunt. Plocka basilikablad.
  3. Hetta upp en stor stekpanna eller wok med lite olja i tills den börjar ryka. Stek köttet i 1 minut så det får färg runtom. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen.
  4. Hetta upp mer olja till rykande och fräs sedan lök, vitlök, paprika och hälften av chilin blixtsnabbt, ca 2 minuter. Lägg tillbaka köttet i pannan, lägg i basilikablad och låt fräsa ihop.
  5. Häll över ostronsås, strö över farin och pressa över lime. Vänd runt och servera genast med nykokt jasminris. Toppa med kvarvarande chili och koriander.
Kommentera receptet

Fler goda recept