Chilistekt biff med pak choi och cashewnötter

POPULÄRT
koket.se
Chilistekt biff med pak choi och cashewnötter
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Chilistekt biff med pak choi och cashewnötter

14 ingredienser

30 min

En het middagsrätt med massor av smak! Glöm inte att smaka på chilin och justera mängd efter hur hett just du vill ha det.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 g entrecôte, hel i bit
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 gul lök
  • 1 spetspaprikor, röd
  • 5 klyftor vitlök
  • 2 röda chilifrukter (fler för mer hetta)
  • 2 pak choi
  • neutral rapsolja, till stekning
  • 1 dl ostronsås
  • 2 msk farinsocker
  • 0,5-1 limefrukt, färskpressad saft
  • 1 dl rostade cashewnötter

Till servering

  • 4 port jasminris, kokt

Gör så här

  1. Skär entrecôte i tunna skivor. Blanda soja med det skivade köttet i en bunke. Blanda sedan med majsstärkelse.
  2. Skala och skär löken i tunna klyftor och paprika i långa strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Skiva chili tunt. Skär av botten på pak choi så bladen släpper. Mittenbiten kan vara intakt och delas i två halvor på längden.
  3. Hetta upp en stor stekpanna eller wok med lite olja tills den börjar ryka. Stek köttet i omgångar, tills det får färg runtom, tillsätt chilin i sista stekningen. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen.
  4. Hetta upp mer olja tills det ryker och fräs sedan lök, vitlök och paprika i ca 2 minuter.
  5. Lägg i pak choi och låt fräsa ihop, tillsätt sedan köttet till pannan.
  6. Häll över ostronsås. Strö över socker och pressa över lime. Vänd runt och strö över cashewnötter och kvarvarande chili. Servera genast med nykokt jasminris.