Chilipepparpotatis med ost

0 röster
4
Chilipepparpotatis med ost
Foto: TV4

Originalreceptet till den här rätten heter papas a la Huancaina och kommer från Peru. Där serveras den med klyftor av hårdkokta ägg och oliver. En mixer eller matberedare är till god hjälp när du ska laga såsen.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 dl pressad citronsaft
  • 1 röd spansk peppar
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 röd lök
  • 8 potatisar
  • Ostsås:
  • 2,5 dl riven mozzarellaost
  • 1,5 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,75 dl majsolja

ev till servering:

  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 dl svarta oliver

Gör så här

  1. Pressa citronen. Kärna ur och hacka chilifrukten och dela den i tre delar, 1 1/2 tsk, 2 tsk och 1 tsk. Skala löken och skär den tvärs över till ringar. Blanda citronsaft, 1 1/2 tsk chili, 1/2 tsk salt och nymalen peppar i en stor skål, vänd ner lökringarna och täck över skålen. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten tills den är precis mjuk. Hårdkoka äggen.
  2. Ostsås: Lägg ost, grädde, gurkmeja, 2 tsk hackad chili, 1/2 tsk salt, 1 krm nymald peppar samt mjölet i en mixer och kör tills det blir slätt. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull över medelvärme. Tillsätt den mixade såsen, sänk värmen och sjud såsen tills den tjocknar, 5-8 minuter.
  3. Varva potatis och lök på 4 varma fat och häll såsen över. Servera genast eller förbered så här långt och gratinera sedan i 225° ugn i 15 minuter. Strö 1 tsk chili över potatisen och servera med ägg och oliver.
11 juni 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept