Chiliolja med vitlök

Tove Nilsson recept

Chiliolja med vitlök

9 ingredienser

20 min

Egen chiliolja är både enkelt att göra själv och kan bli ett populärt tillbehör i din matlagning framöver.

Ingredienser

dl
  • 1 msk thaichilifrukt, mortlad (torkad röd)
  • 2 msk chilipulver (koreanskt)
  • 2 stjärnanis, mortlad
  • 0,5 msk sichuanpeppar, mortlad
  • 1 dl rapsolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk MSG
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg chili och kryddor i en skål.
  2. Värm rapsoljan i en kastrull till 150 grader.
  3. Tillsätt vitlöken när oljan är varm och låt den bli gyllenbrun.
  4. Häll den heta oljan med vitlök över chilin och låt det bubbla igång alla smaker.
  5. Tillsätt MSG, sesamolja och salt.
  6. Låt svalna och förvara i burk i kylen.