• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Chili con carne med avokadoröra, gräddfil och nachochips

88 röster
35 m
4
Chili con carne med avokadoröra, gräddfil och nachochips
35 m
4
4 portioner

Du behöver

Chili con carne

  • 600 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyfta vitlök, hackade
  • 2 röda chilifrukter, skivade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g färdigkokta svarta bönor, på burk
  • 2 dl Coca-Cola
  • 4 dl oxbuljong, utspädd
  • olja
  • salt
  • svartpeppar

Avokadosalsa

  • 3 avokado, ätmogen
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • 1 knippe koriander
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

  • gräddfil
  • nachochips
  • koriander

Gör så här

  1. Fräs färsen riktigt hårt i olja, salta och peppra. Tillsätt lök, vitlök och chili och fräs vidare.
  2. Häll i tomatpuré och blanda om ordentligt. Fortsätt med de torkade kryddorna och sedan krossade tomater, cola och oxbuljong. Låt koka ihop ca 20-30 minuter. Tillsätt bönorna på slutet och smaka av med salt.
  3. Avokadosalsa
    Kärna ur avokadon och dela i mindre bitar. Blanda med limesaft och hackad koriander. Rör om och smaksätt med salt och peppar.
26 februari 2018