Chili con carne med avokadoröra, gräddfil och nachochips

74 röster
35 m
4

Tom Sjöstedt bjuder på sitt allra bästa recept på chili con carne (hemligheten är en skvätt coca cola i!) som serveras med avokadoröra, gräddfil och nachochips.

Toms tips! Vill du att rätten ska gå snabbare, ta mindre vätska.

Visa mer
35 m
4
4 portioner

Du behöver

Chili con carne

  • 600 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 röda chili, skivade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g färdigkokta svart bönor på burk
  • 2 dl coca cola
  • 4 dl utspädd oxbuljong
  • olja
  • salt och svartpeppar

Avokadosalsa

  • 3 ätmogen avokado
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 knippe koriander
  • salt och svartpeppar

Tillbehör

  • gräddfil
  • nachochips
  • koriander

Gör så här

  1. Fräs färsen riktigt hårt i olja, salta och peppra. Tillsätt lök, vitlök och chili och fräs vidare.
  2. Häll i tomatpuré och blanda om ordentligt. Fortsätt med de torkade kryddorna och sedan krossade tomater, cola och oxbuljong. Låt koka ihop ca 20-30 minuter. Tillsätt bönorna på slutet och smaka av med salt.
  3. Avokadosalsa
    Kärna ur avokadon och dela i mindre bitar. Blanda med limesaft och hackad koriander. Rör om och smaksätt med salt och peppar.
26 februari 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept