Chili con carne med avokadoröra, gräddfil och nachochips

88 röster
35 m
4
Chili con carne med avokadoröra, gräddfil och nachochips
Foto: TV4

Tom Sjöstedt bjuder på sitt allra bästa recept på chili con carne (hemligheten är en skvätt coca cola i!) som serveras med avokadoröra, gräddfil och nachochips.

Toms tips! Vill du att rätten ska gå snabbare, ta mindre vätska.

Visa mer
35 m
4
4 portioner

Du behöver

Chili con carne

  • 600 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyfta vitlök, hackade
  • 2 röda chilifrukter, skivade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g färdigkokta svarta bönor, på burk
  • 2 dl Coca-Cola
  • 4 dl oxbuljong, utspädd
  • olja
  • salt
  • svartpeppar

Avokadosalsa

  • 3 avokado, ätmogen
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • 1 knippe koriander
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

  • gräddfil
  • nachochips
  • koriander
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fräs färsen riktigt hårt i olja, salta och peppra. Tillsätt lök, vitlök och chili och fräs vidare.
  2. Häll i tomatpuré och blanda om ordentligt. Fortsätt med de torkade kryddorna och sedan krossade tomater, cola och oxbuljong. Låt koka ihop ca 20-30 minuter. Tillsätt bönorna på slutet och smaka av med salt.
  3. Avokadosalsa
    Kärna ur avokadon och dela i mindre bitar. Blanda med limesaft och hackad koriander. Rör om och smaksätt med salt och peppar.
Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...