Chili con carne à la Myllymäki

koket.se
Chili con carne à la Myllymäki
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Chili con carne à la Myllymäki

17 ingredienser

ca 45 m

Vällagad vitlöksdoftande chili con carne med kidneybönor. Serveras med enkelt tortillabröd och gräddfil.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 5 klyftor vitlök
  • 2 röda chilifrukter
  • 3 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 3 tsk fänkålsfrö
  • salt
  • strösocker
  • 600 g nötfärs (gärna grovmalen)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g kidneybönor, förkokta
  • ca 4 dl kalvbuljong (utspädd)
  • gräddfil, till servering
  • tortillabröd, till servering

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök och chili i mindre bitar.
  2. Mortla alla kryddor se de är finmalda.
  3. Stek färsen i matolja så den får yta på hög värme. Tillsätt lök och chili, låt det steka med och tillsätt tomatpuré. Stek tillsammans med purén och fortsätt med att tillsätta kryddorna och lagerblad.
  4. Låt det fräsa några minuter, slå på de krossade tomaterna, bönor och fonden.
  5. Nu ska chilin koka, antingen 30 minuter utan lock för en snabb middag eller med lock i cirka 1-1,5 timme vilket är att föredra.
  6. Servera med gräddfil och tortillabröd där brödet doppas i grytan.