Chicken à la King

Chicken à la King
Foto: TV4

Så god att man kan bjuda kungafamiljen på middag är den här kycklinggrytan. Laga den när du har kyckling över. Servera med kokt ris och broccoli.

24 februari 2009
4

Du behöver

  • 300 g kokt kycklingkött
  • 1 gul lök
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 250 g färska champinjoner
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 1 dl grädde*
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i tärningar, 1 x 1 cm. Tärna lök och paprika, skär champinjonerna i mindre bitar och fräs grönsakerna var för sig.
  2. Sås: Smält smöret. Ta av kastrullen från värmen och rör ner mjölet, lite i taget. Slå på buljongen, lite i taget, och vispa. Tillsätt grädden och låt såsen koka på svag värme i 10–15 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg den tärnade kycklingen, lök, paprika och champinjoner i en kastrull. Slå på hälften av såsen och rör om. Tillsätt resten av såsen och krydda med salt och peppar.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept