Cheesecake med jordgubbar och pepparvodka

Cheesecake med jordgubbar och pepparvodka
Rickard Söderberg
Rickard Söderberg

Cheesecake med jordgubbar och pepparvodka

11

5 steg att laga

13 ingredienser

Cheesecakes som bakas i muffinsformar. Smaksätter gör en het pepparvodka och jordgubbar. En bakelse för vuxna!

Ingredienser

Marinerade jordgubbar

  • några jordgubbar
  • vodka peppar

Botten

  • 300 g digestivekex
  • 150 g smör, smält

Fyllning

  • 500 g färskost
  • 3,5 dl grädde, vispad
  • 0,5 dl vodka peppar
  • 2 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl majsstärkelse
  • 5 ägg
  • 300 g jordgubbar

Servering

  • rosa grädde smaksatt med absolut peppar

Gör så här

  1. Marinerade jordgubbar
    Låt några jordgubbar marineras i Absolut peppar så länge som det går.
  2. Botten
    Mixa kexen och tillsätt smöret. Klä muffinsformar med bakplåtspapper i botten och kanter och förgrädda bottnen 180 grader i ca 8-10 minuter. Låt svalna.
  3. Fyllning
    Vispa upp allt utom jordgubbarna och vänd slutligen ner jordgubbarna försiktigt i smeten.
  4. Häll smeten över de förgräddade bottnarna och baka i ca 60 minuter, till cheesecaken är lätt brun på toppen och precis håller samman. Låt svalna helt.
  5. Dekorera med en vodkainfuserad jordgubbe och en liten klick grädde, pimpad med Absolut Peppar.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Abba Kolja i dill o räksås

Goda fiskrecept

5 goda fiskar som passar till vardags

Läs mer