Cheesecake med jordgubbar och pepparvodka

Cheesecake med jordgubbar och pepparvodka
Rickard Söderberg
Rickard Söderberg

Cheesecake med jordgubbar och pepparvodka

13 ingredienser

Cheesecakes som bakas i muffinsformar. Smaksätter gör en het pepparvodka och jordgubbar. En bakelse för vuxna!

Ingredienser

Marinerade jordgubbar

  • några jordgubbar
  • vodka peppar

Botten

  • 300 g digestivekex
  • 150 g smör, smält

Fyllning

  • 500 g färskost
  • 3,5 dl grädde, vispad
  • 0,5 dl vodka peppar
  • 2 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl majsstärkelse
  • 5 ägg
  • 300 g jordgubbar

Servering

  • rosa grädde smaksatt med absolut peppar

Gör så här

Marinerade jordgubbar

  1. Låt några jordgubbar marineras i Absolut peppar så länge som det går.

Botten

  1. Mixa kexen och tillsätt smöret. Klä muffinsformar med bakplåtspapper i botten och kanter och förgrädda bottnen 180 grader i ca 8-10 minuter. Låt svalna.

Fyllning

  1. Vispa upp allt utom jordgubbarna och vänd slutligen ner jordgubbarna försiktigt i smeten.
  2. Häll smeten över de förgräddade bottnarna och baka i ca 60 minuter, till cheesecaken är lätt brun på toppen och precis håller samman. Låt svalna helt.
  3. Dekorera med en vodkainfuserad jordgubbe och en liten klick grädde, pimpad med Absolut Peppar.