Cheesecake i glas med myntamarinerade jordgubbar
Cheesecake i glas med myntamarinerade jordgubbar
10 ingredienser
30 min
Somrig efterrätt i glas där du enkelt varvar krossade digestivekex med en fluffig färskostkräm och jordgubbar marinerade i socker och mynta.
Ingredienser
Myntamarinerade jordgubbar
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 1 msk färsk mynta, hackad
- 0,5 l jordgubbar
Cheesecake
- 200 g färskost
- 1,5 dl vispgrädde
- 0,5 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 6 digestivekex, krossade
Garnering
- färsk mynta
Gör så här
Marinerade jordgubbar
- Blanda vatten och socker i en kastrull och koka tills sockret har lösts upp, dra av från värmen och låt svalna.
- Blanda ner myntan i sockerlagen. Skär jordgubbarna (spara några till garnering) i mindre bitar och lägg i en bunke. Häll över sockerlagen och låt stå tills det är dags att lägga ihop desserten.
Cheesecake
- Blanda färskost, grädde, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp.
- Varva digestivekex, cheesecake, och de marinerade jordgubbarna i portionsglas. Servera direkt.