Cheddarkroketter med grön jalapeñomajo

NYHET
Cheddarkroketter med grön jalapeñomajo
Olivia Leksell
Olivia Leksell

Cheddarkroketter med grön jalapeñomajo

16 ingredienser

30 min

Frasigt friterade ostkroketter serveras med en het jalapeñomajonnäs - ett perfekt försnacks att servera innan middagen. Enkelt, lyxigt och magiskt gott!

Ingredienser

portioner

Cheddarkroketter

  • 300 g mjölig potatis
  • 1 dl cheddarost, riven
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 3 dl pankoströbröd
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • neutral olja

Grön jalapenomajo

  • 3 dl neutral olja
  • 2 äggulor
  • 2 jalapeños (färska)
  • 1 dl bladspenat
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 msk limesaft
  • salt

Gör så här

Cheddarkroketter

  1. Skala potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av.
  2. Pressa potatisen ner i en bunke. Blanda upp med 1 ägg, 1 dl vetemjöl, riven cheddar och parmesan. Salta och peppra.
  3. Rulla smeten till små bollar och ställ in i kylen.
  4. Lägg uppvispat ägg, mjöl och panko i varsin djup tallrik. Salta mjölet lätt. Vänd bollarna först i mjölet, sen ägget och sist pankon. Ställ in i kylen tills det är dags för fritering.

Jalapeñomajo

  1. Grovhacka jalapeño. Skär bort de vita hinnorna om du vill ha en mildare majo.
  2. Mixa neutral olja med spenat och jalapeño tills jämnt grön och slät.
  3. Häll över oljan i en kastrull och värm upp till 70 c, för att frigöra klorofyllet och få oljan extra grön.
  4. Sila av genom en silduk eller ett metallfilter för kaffe. Häll upp på en pipflaska.
  5. Vispa ihop äggulor, dijonsenap och limesaft i en bunke. Slå ihop majon genom att tillsätta jalapeñooljan droppvis. Smaka av med salt. Häll upp majon i en spritspåse eller pipflaska.

Fritering

  1. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fritera cheddarkroketterna på 180 c i ca 2 minuter tills gyllene.

Servering

  1. Spritsa klickar av jalapeñomajon på en tallrik och lägg en krokett på varje klick. Toppa med mer majo, en skiva färsk jalapeño och riven parmesan.