Vitlöksdoftande spaghetti carbonara

125 röster
20 min
4
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 3 ägg
  • 3 msk grädde
  • 100 g parmesanost, finriven
  • 200 g rökt skinka, sidfläsk eller bacon
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • salt
  • svartpeppar
  • persilja
  • ev 4 äggulor

Gör så här

  1. Börja med att koka upp vattnet till spaghettin. Vispa ihop ägg, grädde och hälften av osten. Strimla skinkan och vitlöken. Hacka löken. Stek skinka och lök i en stekpanna.
  2. Häll av vattnet från spaghettin och blanda den med skink- och lökblandningen. Rör sedan ner äggröran. Rör ordentligt så att inte äggen stelnar.
  3. Servera med resten av osten och eventuellt med en äggula till varje portion.
17 september 2009