Mos i fina färger

3 röster
4

Potatismos brukar vara populärt bland barnen. Här presenterar vi några spännande varianter - gyllengult eller rosa potatismos samt illgrönt ärtmos!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Rödbetsmos

  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 Rödbeta
  • 1 msk smör
  • 3 dl mjölk
  • salt och vitpeppar

Saffransmos

  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 msk smör
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 förp saffran
  • salt och peppar

Ärtmos

  • 400 g frysta ärter
  • 1 msk crème fraiche
  • salt och peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rödbetsmos
    Skala potatis och rödbeta och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa dem med smöret. Värm mjölken och häll i den i moset under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Saffransmos
    Lägg i ett halvt paket saffran med lite socker och 2 msk varm mjölk i en skål. Låt dra medan potatisen kokar. Häll av vattnet och mosa med smöret. Värm mjölken och häll i moset under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ärtmos
    Värm ärtor i mikrovågsugnen med vatten i ca 5 minuter eller tills de känns varma. Blanda ärterna med crème fraiche och mixa med en mixerstav. Salta och peppra efter smak. Lite pepparrot är gott att blanda i.
15 september 2009
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...