Ibland är det praktiskt att laga två rätter samtidigt i ugnen. Börja med potatisen och ställ in kycklingen när ca 20 minuter återstår av tillagningstiden.
Sätt ugnen på 225°. Skala potatisen och snitta dem i 3 mm skivor: lägg potatisen i en träsked, när du skär så stoppar skedens kanter upp kniven strax innan du skurit igenom hela potatisen. Ställ potatisarna tätt ihop i en smord ugnssäker form, strö salt, peppar och ströbröd över. Klicka på smör och baka i ugnen i ca 45 minuter. Känn efter med en provsticka att potatisen är mjuk rakt igenom.
Stuvning: Smält smör i en kastrull. Ta av kastullen från värmen och vispa ner mjölet och spä med kycklingbuljong, lite i taget under omrörning. Låt puttra fem minuter på svag värme.
Tärna kycklingköttet och borsta och dela champinjonerna. Lägg kyckling och champinjoner i en ugnssäker form, häll såsen över och strö över ost. Gratinera i 15 - 20 minuter.