Chagalatte

Chagalatte
Foto: Malin Persson

Chagalatte

1

7 ingredienser

1 h

En ljuvlig kopp chagalatte passar perfekt att njuta av en vintrig dag.

Systrarna Perssons skafferi

Receptet är ur boken Systrarna Perssons skafferi av Malin Persson & Linda Persson, Roos & Tegnér.

Ingredienser

portioner2

Chagadekokt (5 liter)

  • 50 g chaga, finhackad torkad
  • 5 l vatten

Chagalatte

  • 3 dl chagadekokt
  • 1 krm malen kanel
  • vaniljpulver [en knivsudd]
  • malen nejlika [en knivsudd]
  • 1 dl havredryck
  • 1 tsk honung

Gör så här

  1. Chagadekokt
    Lägg chaga och vatten i en stor kastrull. Låt koka på låg värme under lock i ca 1 timme. Har du tryckkokare så använd den! När färgen på chagadekokten är mörk som svart kaffe är den klar.
  2. Chagalatte
    Värm chagadekokt, kanel, vanilj och nejlika i en kastrull. Värm och skumma havredrycken.
  3. Häll upp chagadekoktblandningen i två glas, blanda i honung och tillsätt havredrycken.
TIPS!
Systrarna Perssons skafferi

Receptet är ur boken "Systrarna Perssons skafferi"