Chagalatte

Chagalatte
Foto: Malin Persson

Chagalatte

0

3 steg att laga

7 ingredienser

1 h

En ljuvlig kopp chagalatte passar perfekt att njuta av en vintrig dag.

Systrarna Perssons skafferi

Receptet är ur boken Systrarna Perssons skafferi av Malin Persson & Linda Persson, Roos & Tegnér.

Ingredienser

portioner2 portioner

Chagadekokt (5 liter)

  • 50 g chaga, finhackad torkad
  • 5 l vatten

Chagalatte

  • 3 dl chagadekokt
  • 1 krm malen kanel
  • vaniljpulver [en knivsudd]
  • malen nejlika [en knivsudd]
  • 1 dl havredryck
  • 1 tsk honung

Gör så här

  1. Chagadekokt
    Lägg chaga och vatten i en stor kastrull. Låt koka på låg värme under lock i ca 1 timme. Har du tryckkokare så använd den! När färgen på chagadekokten är mörk som svart kaffe är den klar.
  2. Chagalatte
    Värm chagadekokt, kanel, vanilj och nejlika i en kastrull. Värm och skumma havredrycken.
  3. Häll upp chagadekoktblandningen i två glas, blanda i honung och tillsätt havredrycken.
TIPS!
Systrarna Perssons skafferi

Receptet är ur boken "Systrarna Perssons skafferi"

läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer