Chagalatte

Chagalatte
Foto: Malin Persson
Systrarna Persson
Systrarna Persson

Chagalatte

Av: Systrarna Persson

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

1 h

En ljuvlig kopp chagalatte passar perfekt att njuta av en vintrig dag.

Ingredienser

portioner

Chagadekokt (5 liter)

  • 50 g chaga, finhackad torkad
  • 5 l vatten

Chagalatte

  • 3 dl chagadekokt
  • 1 krm malen kanel
  • vaniljpulver [en knivsudd]
  • malen nejlika [en knivsudd]
  • 1 dl havredryck
  • 1 tsk honung

Gör så här

Chagadekokt

  1. Lägg chaga och vatten i en stor kastrull. Låt koka på låg värme under lock i ca 1 timme. Har du tryckkokare så använd den! När färgen på chagadekokten är mörk som svart kaffe är den klar.

Chagalatte

  1. Värm chagadekokt, kanel, vanilj och nejlika i en kastrull. Värm och skumma havredrycken.
  2. Häll upp chagadekoktblandningen i två glas, blanda i honung och tillsätt havredrycken.