Crème caramel med äppelsorbet

Crème caramel med äppelsorbet ny
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Crème caramel med äppelsorbet

10 ingredienser

1 h

Crème caramel som är en fransk vaniljpudding får här sällskap av kanel och äpple.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 5 kanelstänger
  • 4 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk rörsocker

Äppelsorbet

  • 5 dl vatten
  • 150 g strösocker
  • 3-4 äpplen, med skal
  • 1 citron

Gör så här

  1. Värm grädde och mjölk. Tillsätt sedan kanel och låt stå och dra i ca 30 minuter.
  2. Vispa äggula och socker. Tillsätt sedan vätskan och sila av.
  3. Häll upp smeten i formar och baka i varmluftsugn på 95 grader tills puddingarna har satt sig.
  4. Kyl ner och bränn sedan av med rörsocker.

Äppelsorbet

  1. Koka upp vatten med socker och äppelbitar.
  2. Koka tills äppelbitarna är mjuka och mixa sedan blandningen slät.
  3. Smaka av med citronjuice.
  4. Frys smeten i en glassmaskin.

Servering

  1. Servera puddingarna med sorbeten.