Crème caramel med äppelsorbet
Crème caramel med äppelsorbet
10 ingredienser
1 h
Crème caramel som är en fransk vaniljpudding får här sällskap av kanel och äpple.
Ingredienser
- 3 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 5 kanelstänger
- 4 äggulor
- 0,5 dl strösocker
- 2 msk rörsocker
Äppelsorbet
- 5 dl vatten
- 150 g strösocker
- 3-4 äpplen, med skal
- 1 citron
Gör så här
- Värm grädde och mjölk. Tillsätt sedan kanel och låt stå och dra i ca 30 minuter.
- Vispa äggula och socker. Tillsätt sedan vätskan och sila av.
- Häll upp smeten i formar och baka i varmluftsugn på 95 grader tills puddingarna har satt sig.
- Kyl ner och bränn sedan av med rörsocker.
Äppelsorbet
- Koka upp vatten med socker och äppelbitar.
- Koka tills äppelbitarna är mjuka och mixa sedan blandningen slät.
- Smaka av med citronjuice.
- Frys smeten i en glassmaskin.
Servering
- Servera puddingarna med sorbeten.