Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Somrig potatissallad med rökt lax
Somrig potatissallad med rökt lax
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Cathrine Schück
Från:
Nyhetsmorgon
15
ingredienser
Ingredienser
portioner
1 kg fast potatis, gärna färskpotatis
eller delikatesspotatis
1 rödlök
1 dl svarta oliver (med kärnor)
1 dl cocktailkapris
1 dl körsbärstomater
250 g frysta haricots verts (eller färska)
1 dl rucolasallad, till servering/garnering
400 g rökt lax
dressing:
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
2 msk honung
1 msk svensk senap
flingsalt
svartpeppar, nymald
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Koka potatisen mjuk. Dela den i mindre
Bitar medan den är varm. Rör ihop
Dressingen, strimla löken och blanda ned i den fortfarande varma potatisen.
Låt det hela stå och dra en stund före servering.
Rör vid servering ned svarta oliver, kapris, delade cocktailtomater och haricots verts. Smaka av noga med salt och peppar.
Lägg upp på rucolablad och servera med
Rökt lax.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut