Catenaccis lyxiga hjortrondessert

11 röster

En riktigt lyxig och god dessert med mandel- och marängbotten, hjortronsorbet, vaniljglass och italiensk maräng.

Visa mer

Du behöver

Daquaisebotten (mandel/marängbotten)

  • 195 g äggvita
  • 150 g socker
  • 2 g salt
  • 5 g vaniljsocker
  • 170 g mandelmjöl

Vaniljglass

  • 500 g mjölk
  • 500 g grädde
  • 200 g socker
  • 310 g äggula
  • 1 gelatinblad, blötlagt
  • 20 g glykos
  • 2 vaniljstänger

Hjortronsorbet

  • 1000 g hjortronpuré
  • 375 g socker
  • 375 g vatten
  • 50 g Lakka
  • 1 gelatinblad, blötlagt
  • 20 g glykos
  • 20 g trimolin

Italiensk maräng

  • 500 g socker
  • 75 g vatten
  • 250 g äggvita

Gör så här

  1. Daquaisebotten (mandel/marängbotten)
    Vispa äggvita och socker till en maräng, vänd sedan i resterande av ingredienserna. Bred ut på en plåt ganska tunt, baka av på 170 grader ca 5 minuter, stansa sedan ut bottnar.
  2. Vaniljglass
    Koka upp mjölk, grädde och vaniljstänger. Blanda socker, glykos och äggulan, ha det i vätskan och låt värmas upp till 82 grader. Tillsätt det urkramade gelatinbladet. Sila och kyl ner över isbad. Kör i glassmaskin.
  3. Hjortronsorbet
    Koka upp allt, förutom lakkan och gelatin. Ta bort från spisen och tillsätt lakkan och gelatinet. Kyl ner, kör i glassmaskin.
  4. Italiensk maräng
    Koka socker och vatten till 121 grader, när den nästan är klar börja vispa äggvitan på låg hastighet. Slå på sockerlagen och låt vispa tills den blir kall. Spritsa på desserten och bränn av.
27 december 2017

Fler goda recept