Catenaccis lyxiga hjortrondessert

Stefano_Catenacci_recept

Catenaccis lyxiga hjortrondessert

22 ingredienser

En riktigt lyxig och god dessert med mandel- och marängbotten, hjortronsorbet, vaniljglass och italiensk maräng.

Ingredienser

Daquaisebotten (mandel/marängbotten)

  • 195 g äggvita
  • 150 g strösocker
  • 2 g salt
  • 5 g vaniljsocker
  • 170 g mandelmjöl

vaniljglass

  • 500 g mjölk
  • 500 g grädde
  • 200 g strösocker
  • 310 g äggula
  • 1 gelatinblad, blötlagt
  • 20 g glykos
  • 2 vaniljstänger

Hjortronsorbet

  • 1000 g hjortronpuré
  • 375 g strösocker
  • 375 g vatten
  • 50 g Lakka
  • 1 gelatinblad, blötlagt
  • 20 g glykos
  • 20 g trimolin

Italiensk maräng

  • 500 g strösocker
  • 75 g vatten
  • 250 g äggvita

Gör så här

Daquaisebotten (mandel/marängbotten)

  1. Vispa äggvita och socker till en maräng, vänd sedan i resterande av ingredienserna. Bred ut på en plåt ganska tunt, baka av på 170 grader ca 5 minuter, stansa sedan ut bottnar.

Vaniljglass

  1. Koka upp mjölk, grädde och vaniljstänger. Blanda socker, glykos och äggulan, ha det i vätskan och låt värmas upp till 82 grader. Tillsätt det urkramade gelatinbladet. Sila och kyl ner över isbad. Kör i glassmaskin.

Hjortronsorbet

  1. Koka upp allt, förutom lakkan och gelatin. Ta bort från spisen och tillsätt lakkan och gelatinet. Kyl ner, kör i glassmaskin.

Italiensk maräng

  1. Koka socker och vatten till 121 grader, när den nästan är klar börja vispa äggvitan på låg hastighet.
  2. Slå på sockerlagen och låt vispa tills den blir kall. Spritsa på desserten och bränn av.