Catarinas snacks till kräftskivan

Catarinas snacks till kräftskivan
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Catarinas snacks till kräftskivan

16 ingredienser

40 min

Ingen kräftskiva utan smarriga tillbehör! Här tipsar Catarina König om två enkla och otroligt goda snacks att bjuda på till kräftskivan - en med saltgurka, smetana och honung och en gjord på våfflade potatiskroketter med västerbottenkräm och kräftstjärtar. Missa inte dessa!

logo
Catarina König KM2023

Se Catarina König laga receptet

Ingredienser

4 - 6 portioner

Saltgurka med dipp

  • 8 saltgurkor
  • 2 dl smetana
  • 0,5 dl dill
  • 3-4 msk flytande honung
  • flingsalt

Potatiskroketter med västerbottenkräm

  • 24 potatiskroketter [ca 200 g]
  • smör, till våffeljärnet
  • 1,5 dl smetana
  • 0,5 dl Västerbottensost, riven
  • 0,33 citron (zest)
  • salt
  • svartpeppar
  • 170 g kräftstjärt
  • 1 msk dill
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 msk gräslök, finskuren

Gör så här

Saltgurka med dipp

  1. Finhacka dillen.
  2. Bred ut Smetanan i en djup tallrik. Ringla över honung och toppa med dillen och lite flingsalt.
  3. Halvera gurkorna på längden och dippa!

Potatiskroketter med västerbottenkräm

  1. Sätt igång våfflejärnet.
  2. Vänd samman Smetana, riven Västerbottensost, citronzest, salt och nymalen svartpeppar. Lägg i en spritspåse och förvara i kylskåp.
  3. Finhacka dill och vänd upp med kräftstjärtarna.
  4. Finhacka rödlök och skär gräslöken fint.
  5. Smörj järnet med lite smör och grädda kroketterna tills de blir gyllene och krispiga. Salta lätt.
  6. Klicka på krämen, lägg på kräftstjärtar och toppa med finhackad rödlök och gräslök.