Catarinas bästa burgare

NYHET
Catarinas bästa burgare
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Catarinas bästa burgare

3

12 ingredienser

40 min

Krispigt stekt färsk jalapeño, rostad lök och färs på nymalen högrev är några av komponenterna som gör denna burgare något utöver det vanliga. 

Ingredienser

portioner4
  • 600 g högrevsfärs, nymalen
  • 4 hamburgerbröd (gärna potato buns)
  • 4-6 jalapeños, färska (alt inlagda)
  • 1-2 msk olja, eller smör
  • 0,5 rödlök
  • 4 blad cosmopolitansallad
  • 1 bifftomat
  • 0,5 gurka
  • 70 g bacon
  • 4 skivor ost, gärna edamer
  • 0,5 dl rostad lök
  • 2 dl majonnäs

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Preppa alla tillbehör så de är färdiga innan köttet tillagas.
  3. Skär jalapeñon i tunna ringar. Fräs i en panna tillsammans med 1-2 msk olja eller smör och lite salt.
  4. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Lägg löken i iskallt vatten, det gör den krispig och mild i smaken. Plocka salladen. Skär tomaten i skivor. Skär gurkan i skivor lite på snedden.
  5. Stek baconet knaprigt i en stekpanna.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Fördela färsen på ett bakplåtspapper. Salta och peppra köttet. Blanda med försiktiga och luftiga tag in saltet och pepparn i köttet.
  8. Forma bollar á 150 g och pressa ut till burgare, gärna med en kött- eller hamburgerpress.
  9. Grilla eller stek burgarna tills insidan är rosa, alltså ”medium”, ca 2-3 minuter per sida.
  10. Fördela hamburgerbrödens halvor på ett galler och rosta i ugnen, ca 3 minuter.
  11. Bygg burgarna med majonnäs, knaperstekt bacon, tomat, gurka, sallad, rödlök, rostad lök, ost och frästa färska jalapeños.