Catarinas bästa burgare
Catarinas bästa burgare
12 ingredienser
40 min
Krispigt stekt färsk jalapeño, rostad lök och färs på nymalen högrev är några av komponenterna som gör denna burgare något utöver det vanliga.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 600 g högrevsfärs, nymalen
- 4 hamburgerbröd (gärna potato buns)
- 4-6 jalapeños, färska (alt inlagda)
- 1-2 msk olja, eller smör
- 0,5 rödlök
- 4 blad cosmopolitansallad
- 1 bifftomat
- 0,5 gurka
- 70 g bacon
- 4 skivor ost, gärna edamer
- 0,5 dl rostad lök
- 2 dl majonnäs
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Preppa alla tillbehör så de är färdiga innan köttet tillagas.
- Skär jalapeñon i tunna ringar. Fräs i en panna tillsammans med 1-2 msk olja eller smör och lite salt.
- Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Lägg löken i iskallt vatten, det gör den krispig och mild i smaken. Plocka salladen. Skär tomaten i skivor. Skär gurkan i skivor lite på snedden.
- Stek baconet knaprigt i en stekpanna.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fördela färsen på ett bakplåtspapper. Salta och peppra köttet. Blanda med försiktiga och luftiga tag in saltet och pepparn i köttet.
- Forma bollar á 150 g och pressa ut till burgare, gärna med en kött- eller hamburgerpress.
- Grilla eller stek burgarna tills insidan är rosa, alltså ”medium”, ca 2-3 minuter per sida.
- Fördela hamburgerbrödens halvor på ett galler och rosta i ugnen, ca 3 minuter.
- Bygg burgarna med majonnäs, knaperstekt bacon, tomat, gurka, sallad, rödlök, rostad lök, ost och frästa färska jalapeños.