Cashewgrädde

Cashewgrädde
Foto: Lennart Weibull

Cashewgrädde

0

4 steg att laga

3 ingredienser

10 m + 8 h

Visst kan du göra egen vegansk grädde! Den här grädden på cashewnötter passar perfekt i en mängd olika maträtter och även till desserter. Varför inte blanda ner den i en härlig soppa för extra fyllighet?

Soup yourself

Soup yourself

Receptet är ur boken "Soup yourself" av Hanna Dubér, Norstedts.

Ingredienser

portioner1 sats
  • 5 dl cashewnötter, naturella
  • 2 dl vatten
  • ca 1 krm salt

Gör så här

  1. Blötlägg nötterna i minst 8 timmar.
  2. Mixa nötterna med vatten och salt i en mixer tills du får en kritvit och gräddig konsistens.
  3. Vill du ha den extra len kan du pressa grädden i en kökshandduk för att få bort eventuella nötsmulor.
  4. Häll upp grädden i burk med lock och förvara i kylskåpet. Håller i mist fem dagar.
TIPS!
Soup yourself

Soup yourself

Receptet är ur boken "Soup yourself" av Hanna Dubér, Norstedts.

läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer