Cashewgrädde

Cashewgrädde
Foto: Lennart Weibull

Cashewgrädde

Av: Hanna Dunér

Från: Nyhetsmorgon

3 ingredienser

10 m + 8 h

Visst kan du göra egen vegansk grädde! Den här grädden på cashewnötter passar perfekt i en mängd olika maträtter och även till desserter. Varför inte blanda ner den i en härlig soppa för extra fyllighet?

Ingredienser

portioner sats
  • 5 dl cashewnötter, naturella
  • 2 dl vatten
  • ca 1 krm salt

Gör så här

  1. Blötlägg nötterna i minst 8 timmar.
  2. Mixa nötterna med vatten och salt i en mixer tills du får en kritvit och gräddig konsistens.
  3. Vill du ha den extra len kan du pressa grädden i en kökshandduk för att få bort eventuella nötsmulor.
  4. Häll upp grädden i burk med lock och förvara i kylskåpet. Håller i mist fem dagar.