• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Cashewgrädde

Cashewgrädde
Foto: Lennart Weibull

Cashewgrädde

4 steg att laga

3 ingredienser

10 m + 8 h

Visst kan du göra egen vegansk grädde! Den här grädden på cashewnötter passar perfekt i en mängd olika maträtter och även till desserter. Varför inte blanda ner den i en härlig soppa för extra fyllighet?

Soup yourself

Soup yourself

Receptet är ur boken "Soup yourself" av Hanna Dubér, Norstedts.

Ingredienser

portioner1 sats
  • 5 dl cashewnötter, naturella
  • 2 dl vatten
  • ca 1 krm salt

Gör så här

  1. Blötlägg nötterna i minst 8 timmar.
  2. Mixa nötterna med vatten och salt i en mixer tills du får en kritvit och gräddig konsistens.
  3. Vill du ha den extra len kan du pressa grädden i en kökshandduk för att få bort eventuella nötsmulor.
  4. Häll upp grädden i burk med lock och förvara i kylskåpet. Håller i mist fem dagar.
TIPS!
Soup yourself

Soup yourself

Receptet är ur boken "Soup yourself" av Hanna Dubér, Norstedts.