Choklad- och kokosbitar med torkade bär
Choklad- och kokosbitar med torkade bär
10 ingredienser
Ca 25 bitar. En både god och nyttig liten frestelse som är godare än godis. Perfekt att stoppa i ryggsäcken när man ska ut i skog och mark. Glöm inte att köpa ekologiskt.
Ingredienser
Kaksmet
- 125 g smör
- 1,5 dl rörsocker
- 0,5 dl kakao
- 50 g hirsflingor
- 100 g boveteflingor
- 100 g dinkelflingor
- 1 dl riven kokos
- 0,5 dl rostade nötter
- 1 dl torkade bär (blåbär, lingon, körsbär, tranbär)
- 1 ägg
Gör så här
- Smält smöret i kastrull. Tillsätt socker och rör om tills det smält. Tillsätt kakaopulvret. Blanda samman flingor, nötter och torkade bär i en skål. Vispa ägget pösigt.
- Häll smörsmeten över flingblandningen. Blanda samman snabbt och rör slutligen ner ägget. Lägg smeten på bakplåtspapper och forma till en fyrkant som du pressar samman.
- Ställ kallt i kylskåp någon timme innan den skärs upp i ätvänliga bitar.