Choklad- och kokosbitar med torkade bär

Choklad- och kokosbitar med torkade bär
Foto: Gunnar Bergkrantz
Carola Magnusson
Carola Magnusson

Choklad- och kokosbitar med torkade bär

23

10 ingredienser

Ca 25 bitar. En både god och nyttig liten frestelse som är godare än godis. Perfekt att stoppa i ryggsäcken när man ska ut i skog och mark. Glöm inte att köpa ekologiskt.

Ingredienser

Kaksmet

  • 125 g smör
  • 1,5 dl rörsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 50 g hirsflingor
  • 100 g boveteflingor
  • 100 g dinkelflingor
  • 1 dl riven kokos
  • 0,5 dl rostade nötter
  • 1 dl torkade bär (blåbär, lingon, körsbär, tranbär)
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Smält smöret i kastrull. Tillsätt socker och rör om tills det smält. Tillsätt kakaopulvret. Blanda samman flingor, nötter och torkade bär i en skål. Vispa ägget pösigt.
  2. Häll smörsmeten över flingblandningen. Blanda samman snabbt och rör slutligen ner ägget. Lägg smeten på bakplåtspapper och forma till en fyrkant som du pressar samman.
  3. Ställ kallt i kylskåp någon timme innan den skärs upp i ätvänliga bitar.