Lyxig chokladmousse med kaffe och rostade nötter

5 röster
4

Carl Jans chokladmousse med en hint av kaffe och rostade nötter.

Receptet lagades i Förkväll av Carl Jan Granqvist. Till varmrätt lagade han

älgragu med mandelpottispuré.


Visa mer
4

Du behöver

  • 100 g choklad, Valrhona 70%
  • 2 äggulor
  • 4 cl kaffe, starkt
  • 3 msk florsocker
  • 2,5 dl grädde

Rostade nötter

  • 50 g valnötter
  • 50 g mandel, skållad
  • 50 g pecannötter
  • 50 g hasselnötter
  • 1 msk honung, flytande
  • 2 tsk salt

Garnityr och severing

  • färsk citronmeliss
  • 4 martiniglas

Gör så här

  1. Chokladmousse
    Smält chokladen i en bunke över vattenbad.
  2. Låt svalna något.
  3. Rör ner äggulan en i taget. Låt svalna.
  4. Rör ner kaffet och florsockret.
  5. Vispa grädden, inte för hårt och rör ner den i smeten.
  6. Fördela i portionsglas och ställ in i kylen.
8 november 2010

Laddar fler recept