Bondbönor med fläsk och ägg

Bondbönor med fläsk och ägg
Foto: Tv4
carina och ulrika brydling
carina och ulrika brydling

Bondbönor med fläsk och ägg

14 ingredienser

En enkel rätt som får munnen att vattnas! Bönorna serveras med rökt fläsk och ägg samt härliga primörer.

Se fler recept från

Mitt Kök Sverigeresan

Ingredienser

  • 1 kg bondbönor
  • 200 g rökt fläsk
  • 4 ägg
  • 1 knippe salladslök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 zucchini
  • 1 ask körsbärstomater
  • 2 msk vinäger
  • 1 kruka persilja
  • 4 skivor färskt bröd
  • smör
  • 2 msk ättika
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Plocka bondbönorna ur skidan och pilla bort allt skal.
  2. Tärna fläsket och stek gyllene.
  3. Hacka zucchinin i grova bitar, strimla löken och dela tomaterna.
  4. Vitlöken skivas tunt.
  5. Stek brödet i smör.
  6. Koka upp vatten och tillsätt ättika.
  7. Låt vattnet sjuda, likt ”fiskögon”.
  8. Knäck äggen i varsin kopp och häll försiktigt ner i det sjudande ättikavattnet.
  9. Sjud cirka 2 minuter per ägg.
  10. Fräs zucchini, all lök, tomater och bönor hastigt i en panna.
  11. Smaksätt med vinäger, salt och peppar.
  12. Vänd i fläsket i pannan.
  13. Servera med bröd, hackad persilja och pocherat ägg.