Bondbönor med fläsk och ägg

Bondbönor med fläsk och ägg
Foto: Tv4

Bondbönor med fläsk och ägg

1

14 ingredienser

En enkel rätt som får munnen att vattnas! Bönorna serveras med rökt fläsk och ägg samt härliga primörer.

Se fler recept från

Mitt Kök Sverigeresan

Ingredienser

  • 1 kg bondbönor
  • 200 g rökt fläsk
  • 4 ägg
  • 1 knippe salladslök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 zucchini
  • 1 ask körsbärstomater
  • 2 msk vinäger
  • 1 kruka persilja
  • 4 skivor färskt bröd
  • smör
  • 2 msk ättika
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Plocka bondbönorna ur skidan och pilla bort allt skal.
  2. Tärna fläsket och stek gyllene.
  3. Hacka zucchinin i grova bitar, strimla löken och dela tomaterna.
  4. Vitlöken skivas tunt.
  5. Stek brödet i smör.
  6. Koka upp vatten och tillsätt ättika.
  7. Låt vattnet sjuda, likt ”fiskögon”.
  8. Knäck äggen i varsin kopp och häll försiktigt ner i det sjudande ättikavattnet.
  9. Sjud cirka 2 minuter per ägg.
  10. Fräs zucchini, all lök, tomater och bönor hastigt i en panna.
  11. Smaksätt med vinäger, salt och peppar.
  12. Vänd i fläsket i pannan.
  13. Servera med bröd, hackad persilja och pocherat ägg.