Carbonara med Grana Padano och prosciutto

Carbonara med Grana Padano och prosciutto

4

6 steg att laga

6 ingredienser

20 m

Carbonara är alltid en smart rätt att laga mitt i veckan, men det är även en riktigt uppskattad helgmiddag. Den här versionen får extra god smak av Granan Padano och prosciutto.

läs mer
Grana Padano produkt

Grana Padano tipsar!

Här hittar du fler goda recept och serveringstips med Grana Padano >>

Läs mer

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g spaghetti
  • 4 äggula
  • 100 g Grana Padano, riven
  • salt
  • prosciutto
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka spaghettin i saltat vatten.
  2. Medan spaghettin kokar så vispa upp äggulorna med en gaffel i en skål. Tillsätt riven Grana Padano och krydda blandningen med salt.
  3. Häll av pastan, men spara lite av pastavattnet. Tillsätt en skvätt av pastavattnet till äggblandningen.
  4. Tillsätt Grana Padano och äggen i spaghettin. Blanda och tillsätt eventuellt lite mer av det resterande pastavattnet om du behöver göra såsen tunnare.
  5. Servera pastan med några bitar prosciutto och nymalen svartpeppar.
  6. Riv över lite Grana Padano på toppen och njut!
TIPS!
läs mer
Krämig kycklinggryta med grana padano

Fler tips från Grana Padano!

Här hittar du fler härliga recept med Grana Padano!

Läs mer