Carbonara med prosciutto

Carbonara med prosciutto ny 2024
Foto: Köket.se

Carbonara med prosciutto

Från: Köket

6 ingredienser

20 min

Carbonara är alltid en smart rätt att laga mitt i veckan, men det är även en riktigt uppskattad helgmiddag. Den här versionen får extra god smak av lagrad ost och prosciutto.

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti
  • 4 äggulor
  • 100 g grana padanoost, riven
  • salt
  • prosciutto
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka spaghettin i saltat vatten.
  2. Medan spaghettin kokar så vispa upp äggulorna med en gaffel i en skål. Tillsätt riven grana padano och krydda blandningen med salt.
  3. Häll av pastan, men spara lite av pastavattnet. Tillsätt en skvätt av pastavattnet till äggblandningen.
  4. Tillsätt grana padano och äggen i spaghettin. Blanda och tillsätt eventuellt lite mer av det resterande pastavattnet om du behöver göra såsen tunnare.
  5. Servera pastan med några bitar prosciutto och nymalen svartpeppar.
  6. Riv över lite grana padano på toppen och njut!