Carbonara koreana

Carbonara koreana
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Carbonara koreana

128

5 steg att laga

14 ingredienser

Jennie Walldén lagar en koreansk version på spaghetti carbonara, med nudlar, salladslök, sesamolja och soja.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 350 g äggnudlar
  • 180 g rökt sidfläsk/bacon
  • 4 klyfta vitlök
  • 4 ägg
  • 3 msk koreansk soja (eller japansk)
  • 1,5 msk sesamolja
  • 2 tsk strösocker
  • 4 salladslök
  • 1,5 msk rostade sesamfrön
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • neutral olja, att steka i
  • parmesanost, till garnering

Gör så här

  1. Koka nudlarna al dente i välsaltat vatten, 1 minut mindre än anvisning på förpackning. Skölj i iskallt vatten i durkslag till nudlarna är kalla. Låt rinna av.
  2. Skär fläsket i strimlor. Stek i het stekpanna till krispigt. Finhacka vitlök och låt steka med i ca 1 minut på slutet.
  3. Vispa ihop ägg, soja, socker och parmesan. Smaka av med salt och rejält med nymald svartpeppar.
  4. Strimla salladslök tunt.
  5. Lägg nudlarna i pannan med fläsket och stek i 1-2 minuter till nudlarna är varma. Vänd runt nudlarna ordentligt, de ska täckas av lite fett från pannan. Häll sedan i äggblandningen samt sesamfrön och blanda väl. Strössla över salladslök och servera genast med mer svartpeppar och riven parmesan.