Caprese med hemgjord baguette

caprese med baguette
fredrik schelin  profilbild 2023
fredrik schelin  profilbild 2023

Caprese med hemgjord baguette

13 ingredienser

Caprese är det godaste receptet på sommaren, dessutom helt perfekt då det går så snabbt och enkelt! Servera med hemgjord baguette och din sommarlunch är räddad.

Ingredienser

portioner

Snabb Baguette

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk rörsocker
  • 1 msk olivolja (samma som i salladen)
  • 11 dl dinkelmjöl

Caprese

  • 200 g mâchesallad
  • 600 g körsbärstomater (av god kvalitet)
  • 2 buffelmozzarella
  • 120 g cornichons
  • peppar
  • olivolja
  • 0,5 limefrukt

Gör så här

Bröd

  1. Smula jästen i en bunke, addera vatten vid 37 grader, rör ut och tillsätt salt, socker, olja och 10 dl mjöl.
  2. Jobba upp degen till fast form i max tio minuter. Låt vila 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Baka ut degen på resterande mängd mjöl. Forma till baguetter och lägg på en plåt, pudra över med mjöl.
  5. Baka av i ca 15 minuter tills de fått färg. Låt svalna.

Caprese

  1. Lägg upp den sköljda salladen på ett serveringsfat.
  2. Dela de rumsvarma cocktailtomaterna tvärsöver på mitten, inte över kvistfästet. Strö tomaterna över salladen.
  3. Skiva cornichons i små skivor och strö dem över tomaterna.
  4. Häll av buffelmozzarellan och precis innan servering så dra isär den i små bitar och lägg dem på salladen.
  5. Pressa limejuice över salladen, rippla olivolja och strö färskmalen svartpeppar över. Servera med nybakad baguette.

Vintips!

Juan Gil Silver Label Nr 79307
Juan Gil är ett utmärkt exempel på ett klassisk Jumilla-vin, tillverkat av 100% Monastrell-druvor. Vinet har en djup och intensiv färg, med en rik och koncentrerad fruktighet som balanseras av en elegant struktur. De väl integrerade tanninerna och subtila inslagen av ek ger vinet en sofistikerad karaktär.

GR-174 Nr 2770
Ett vin med fin kraft och välkomnande solvarm frukt. Strukturen bäddas in av vilda hallon, skogsbär och smakrika örter och peppar. Ett utmärkt matvin.

Crémant d'Alsace Chardonnay Nr 7520
Utmärkt halvflaska som är helfylld med gula plommon, persika, aprikos och krämiga, omfamnande bubblor. Piggt, friskt och och välgjort enligt den traditionella metoden.