”Cappeletti al brodo ” med libbsticka

”Cappeletti al brodo ”  med libbsticka
Foto: Tv4

”Cappeletti al brodo ” med libbsticka

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

2 h

”Denna romangolska rätt härstammar från regionen Emilia-Romagna i norra Italien och är i princip fylld pasta i buljong. Man tar lite vad man haver för buljongen men ofta så används blekselleri eller som i det här fallet libbsticka.” /Sebastian Schauermann

Ingredienser

portioner
  • 500 g färsk tortellini (eller capeletti)
  • parmesanost, riven (eller pecorino)

Buljong

  • 400 g kycklingvinge (går bra att utesluta om du vill göra vego)
  • 1 morot, delad
  • 1 gul lök, delad
  • 3 l vatten
  • salt
  • 5 svartpepparkorn
  • lagerblad
  • 50 g libbsticka, stjälkar
  • 10-20 g libbsticka, fint strimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Lägg kycklingen, morot och löken till buljongen på en ugnsplåt. Rosta i övre delen av ugnen i ca 40 minuter tills det fått mörk brun färg.
  3. Under tiden kokar du upp vatten tillsammans med salt, peppar, lagerblad och stjälkarna av libbsticka och låter det sjuda.
  4. Ta ut ingredienserna från ugnen och lägg dem i det sjudande vattnet och låt det småkoka i 30 minuter innan du sänker värmen. Det ska precis sluta småbubbla och låt det sedan stå och dra i minst 1 timme innan du silar av buljongen.
  5. Spara grönsakerna och servera dem bredvid, precis som Italien.
  6. Koka upp buljongen och lägg i capellettin och koka i 3 minuter.
  7. Servera i en djup tallrik med ca 3 dl buljong per person, rikligt med tortellini (eller capeletti) och strö över lite finstrimlad libbsticka. Om du vill så riv över parmesanost eller pecorino.