Cappelletti ärter och balsamvinäger

3 röster
20 min
4
Cappelletti ärter och balsamvinäger
Foto: Lina Eriksson

Cappelletti Prosciutto Crudo med ärter och balsamvinäger. En snabb pasta med gröna ärtor. Välj en vegetarisk fylld pasta om du vill ha en vegetarisk rätt.

Vintips: Le Busche 2007. Artnr. 73146 119 kr.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 förp fyllda pastaknyten, tex Cappelletti Prosciutto Crudo
  • 200 g gröna ärter
  • 2 msk olivolja extra vergine
  • 30 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 30 g parmesanost, flagad
  • 2 msk balsamvinäger, extra lagrad

Gör så här

  1. Koka ärterna och blanda dem med olivolja.
  2. Koka upp rikligt med saltat vatten och koka pastaknytena i 4 minuter.
  3. Häll av vattnet och rör ned lite smält smör.
  4. Placera ärtorna på en tallrik och lägg pastan ovanpå.
  5. Krydda med parmesanost och några droppar balsamvinäger.
18 februari 2011
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept