Cannellonigratäng med spenat och potatis
Cannellonigratäng med spenat och potatis
12 ingredienser
Pastagratäng med svenska smaker - pastarör fylls med en god röra på kokt potatis, spenat, ricotta och dill för att sen gratineras med crème fraiche och lagrad ost. Perfekt vardagsmiddag ikväll eller som matlåda imorgon. Bjud gärna gratängen med en god sallad.
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
Cannelloni
- 300 g potatis
- ca 1 förp pasta cannelloni
- 400 g ricotta
- ca 200 g färsk spenat
- 1 kruka färsk dill, grovhackad
- 0,5 citron, finrivet skal och saft
- 1 msk olivolja
- 1 ägg
- 100 g ost, grovriven (t ex prästost)
- 3 dl crème fraîche
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Koka potatisen mjuk. Häll av och låt svalna het. Skala och skär potatisen i mindre bitar. .
- Koka spenaten några sekunder. Häll av och pressa noga ut all vätska. Hacka spenaten.
- Blanda ihop ricotta, spenat, potatis, dill, olivolja, saft och skal från citron samt ägg. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Tryck in ricottablandningen i cannellonirören, ta hjälp av en liten sked och fyll från rörens båda ändar. Alternativt lägg fyllningen i en spritspåse och spritsa in fyllningen i rören.
- Lägg de fyllda rören i en ugnssäker form. Bred ut crème fraiche och toppa med riven ost. .
- Gratinera i ugnen, ca 15 minuter, till gyllene.