Camillas müslibars
Camillas müslibars
6 ingredienser
30 min + 1 h i kylen
Goda som mellanmål eller till fikat, enkla att göra och går att variera beroende på vilken typ av müsli du använder.
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
- 300 g müsli (av valfri sort)
- 250 g färska dadlar (vikt innan de kärnas ur)
- 0,5 tsk salt
- 6 msk kokosolja
- 100 g mörk choklad
- flingsalt, att garnera med
Gör så här
- Skölj och kärna ur dadlarna och lägg dem i en matberedare tillsammans med müsli, kokosolja och salt.
- Mixa ihop till en formbar massa.
- Täck en plåt eller form med bakplåtspapper. Tryck ut och forma müslimassan till valfri storlek och tjocklek. Ställ formen i kylen för att stelna i minst 1 timme.
- Grovhacka den mörka chokladen, ha ner den i en värmetålig skål och smält över ett vattenbad. Låt svalna.
- Skär upp den stelnade müslimassan i bitar av valfri storlek. Ringla chokladen ovanpå och garnera med flingsalt. Ät direkt eller låt chokladen stelna och förvara i en lufttät burk i kylen.