• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Camillas äppelpajsnittar

POPULÄRT
appelpajssnittar
Foto: TV4
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Camillas äppelpajsnittar

9 steg att laga

15 ingredienser

40 m

Kolasnittar + äppelpaj i en och samma småkaka! Ett perfekt bakverk som garanterat kommer göra succé hos hela familjen!

Ingredienser

portioner24 snittar

Fyllning

  • 2 äpplen (små)
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk strösocker
  • smör (att steka)

Deg

  • 100 g smör, mjukt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Smul

  • 25 g smör, kallt
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl havregryn
  • 2 msk strösocker

Servering

  • vaniljvisp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Fyllning
    Börja med att göra fyllningen. Skala och kärna ur äpplet. Skär i små tärningar och blanda ihop med strösocker och kanel. Stek al dente i smör.
  3. Deg
    Gör sedan kolasnittsdegen. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  4. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta bara tills det precis blir en deg.
  5. Dela degen i två delar och rulla till längder. Lägg på plåten och gör en fördjupning i mitten på varje längd. Fyll fördjupningen med äppelbitarna.
  6. Smul
    Nyp ihop alla ingredienser till smulet och strössla över längderna.
  7. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  8. Låt längderna svalna lite på plåten innan du skär dem i 12 bitar per längd.
  9. Servering
    Servera direkt tillsammans med vaniljvisp som dipp eller förvara kakorna i lufttät burk, torrt och svalt.