Busiga bananer

Foto: Camilla Tubertini
Busiga bananer
4 ingredienser
Busiga bananer är gott som glass fast mycket godare! passar perfekt både till kalas och vardagsmys. Ett mumsigt godispyssel som alla barn gillar att göra - och att äta upp så klart. /Camilla - Recepten kommer från boken Millas kalastårtor.
Kolla in fler recept och läs mer om
Ingredienser
- 0,5 banan, per person
- Pinnar som är lätta att hålla i
- 100-200 g blockchoklad, mörk eller ljus
- strössel
Gör så här
- Skala bananen och dela den på mitten.
- Stick försiktigt in en pinne i varje del från hållet du skurit den.
- Lägg bananpinnarna på ett fat och låt dem ligga i frysen i en timme.
- Sätt ugnen på 75 grader och lägg chokladbitarna i en glasburk som det blir lätt att doppa bananerna i.
- Låt burken stå i ugnen i 15 minuter.
- Rör om i den smälta chokladen så den blir jämn och fin (jag brukar använda ätpinnar i trä som kan kastas sedan) och ställ burken på arbetsbänken.
- Ta fram strössel.
- Ta ut bananerna ur frysen.
- Doppa en banan i chokladen, håll bananen ovanför fatet och häll strössel
- över.
- Låt stelna lite innan du gör samma sak med resten av bananerna.