Kryddiga lammfärsspett

Kryddiga lammfärsspett
Foto: Eric Josjö
Camilla Thulin och Uluc Telmen
Camilla Thulin och Uluc Telmen

Kryddiga lammfärsspett

Av: Camilla Thulin och Uluc Telmen

Från: Meze Maritime

11 ingredienser

Şiş köfte

Ingredienser

portioner
  • 500 g lammfärs
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 grön chilifrukt, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk sumak (finns i välsorterade mataffärer)
  • 1 litet knippe finhackad bladpersilja
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • olivolja
  • grillspett

Gör så här

  1. Blötlägg träspetten.
  2. Blanda alla ingredienser (utom oljan) till en jämn smet. Forma färsen till avlånga korvar och stick in spetten.
  3. Lägg på ett fat och låt stå i kyl i 1 timme. Ta ut spetten och pensla dem med olivolja.
  4. Lägg dem på grillen eller i en grillpanna och stek cirka 4 minuter per sida, tills de är genomstekta.