Sallad med marinerad rödkål
Sallad med marinerad rödkål
9 ingredienser
Kırmızılahana salatası
Ingredienser
- 0,5 litet huvud fint strimlad rödkål
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 citron, saft av
- salt
- svartpeppar, nymald
- 3 tärnade tomater
- 30 cm gurka, skivad
- 200 g grönsallad
- 3 knipplökar, hackade
Gör så här
- Lägg rödkålen i en bunke och strö över 1 msk salt.
- Krama kålen med händerna och låt stå i minst 30 minuter. Detta gör att kålen blir mjuk och inte besk. Skölj kålen och låt rinna av ordentligt.
- Rör i hop olivolja, citronsaft, 1 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar.
- Lägg kålen i en skål och blanda i dressingen. Låt stå i ytterligare 30 minuter.
- Lägg upp på ett fat tillsammans med tomater, gurka och sallad. Blanda försiktigt och toppa med löken.