Sallad med marinerad rödkål

Sallad med marinerad rödkål
Foto: Eric Josjö
Camilla Thulin och Uluc Telmen
Camilla Thulin och Uluc Telmen

Sallad med marinerad rödkål

Av: Camilla Thulin och Uluc Telmen

Från: Meze Maritime

9 ingredienser

Kırmızılahana salatası

Ingredienser

portioner
  • 0,5 litet huvud fint strimlad rödkål
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 citron, saft av
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • 3 tärnade tomater
  • 30 cm gurka, skivad
  • 200 g grönsallad
  • 3 knipplökar, hackade

Gör så här

  1. Lägg rödkålen i en bunke och strö över 1 msk salt.
  2. Krama kålen med händerna och låt stå i minst 30 minuter. Detta gör att kålen blir mjuk och inte besk. Skölj kålen och låt rinna av ordentligt.
  3. Rör i hop olivolja, citronsaft, 1 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar.
  4. Lägg kålen i en skål och blanda i dressingen. Låt stå i ytterligare 30 minuter.
  5. Lägg upp på ett fat tillsammans med tomater, gurka och sallad. Blanda försiktigt och toppa med löken.