Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Kurser
Sök
visa meny för konto
Sallad med marinerad rödkål
Foto: Eric Josjö
Sallad med marinerad rödkål
4
Spara
Av:
Camilla Thulin och Uluc Telmen
Från: Meze Maritime
9
ingredienser
Kırmızılahana salatası
Sallad
Vegetariskt
Välj rätt vego
Ingredienser
0,5 litet huvud fint strimlad rödkål
0,5 dl olivolja
0,5 citron, saft av
salt
svartpeppar, nymald
3 tärnade tomater
30 cm gurka, skivad
200 g grönsallad
3 knipplökar, hackade
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Lägg rödkålen i en bunke och strö över 1 msk salt.
Krama kålen med händerna och låt stå i minst 30 minuter. Detta gör att kålen blir mjuk och inte besk. Skölj kålen och låt rinna av ordentligt.
Rör i hop olivolja, citronsaft, 1 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar.
Lägg kålen i en skål och blanda i dressingen. Låt stå i ytterligare 30 minuter.
Lägg upp på ett fat tillsammans med tomater, gurka och sallad. Blanda försiktigt och toppa med löken.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut