Camillas plättorn

Camillas plättorn
Foto: TV4

Camillas plättorn

1

12 ingredienser

40 min

Barnsligt god klassiker som även vuxna älskar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner4

plättar

  • 3 ägg
  • 5 dl standardmjölk
  • 1 dl mellangrädde
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk margarin, flytande
  • 2 tsk strösocker

bär

  • 1,5 l färska jordgubbar och blåbär
  • 1 dl jordgubbssaft, koncentrerad
  • En skvätt rom

Tillbehör

  • grädde, vispad
  • florsocker

Gör så här

  1. Bären
    Skiva bären och lägg dem i en skål i saften tillsammans med romen.
  2. Gör detta tre timmar innan servering.
  3. Plättarna
    Vispa äggen och hälften av mjölken.
  4. Sikta i mjölet och vispa under tiden.
  5. Häll i grädden, resten av mjölken och vispa ner tillsammans med saltet och smöret.
  6. Stek ett gäng plättar i lite smör.
  7. Varva cirka fem plättar på varje tallrik med de marinerade bären.
  8. Lägg en klick vispgrädde bredvid och sikta över lite florsocker för dekoration.