Camilla Hamids chokladbullar

POPULÄRT
koket.se
chokladbullar
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Camilla Hamids chokladbullar

18 ingredienser

1 h + jäsning

Underbara bullar med smak av choklad. Helgens absolut bästa baktips! Psst.. perfekt att göra många av och frysa in!

Se Camilla Hamid laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Fyllning

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao

Vetedeg

  • 50 g jäst, rumsvarm
  • 500 g mjölk, rumsvarm (5 dl)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 200 g strösocker (2 dl)
  • 1 kg vetemjöl (16,5 dl)
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • vatten, till pensling
  • pärlsocker

Sockerlag

  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn och bredbar smet.
  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
  3. Ha sedan i kardemumma, vaniljsocker, smör i delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet.
  4. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
  5. Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand.
  6. Kavla ut degen till en stor rektangel med måtten 30×60 cm.
  7. Bre ut fyllningen över hela rektangeln och vik de in båda ändarna från långsidan mot mitten. Kavla lite lätt så att du får en jämn rektangel utan luftbubblor.
  8. Skär 1 cm tunna remsor längs med kortsidan av den vikta rektangeln. Ta upp två remsor, tvinna dem tillsammans och snurra till en bulle.
  9. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper, med generöst med mellanrum och täck med en bakduk och låt jäsa i 2-3 timmar beroende på temperaturen i ditt kök. Du vet att de är färdigjästa om degen “studsar tillbaka” när du trycker lite lätt med fingret.
  10. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  11. Vispa lätt ihop ägg, salt och lite vatten till penslingen och pensla dina bullar. Garnera med pärlsocker. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
  12. Under tiden kan du förbereda sockerlagen genom att enkelt blanda ihop vatten och strösocker.
  13. Blanda tills sockret lösts upp i vattnet. Pensla sedan dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.