Camembert som friteras och serveras med hjortronsylt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
300 g camembertost (inte mogen)
1 ägg (stort)
2 msk vetemjöl
2 msk ströbröd
5 dl matolja
3 dl hjortronsylt
Gör så här
Dela den kylskåpskalla osten i 4 bitar. Vispa ägget lätt i en tallrik, häll mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan.
Vänd ostbitarna i mjöl sedan ägg och sist ströbröd, de ska vara helt täckta runt om.
Hetta upp oljan i en kastrull till cirka 180 grader, prova fritera med en liten vit brödbit för att se om oljan är lagom varm, om brödbiten är gyllengul efter cirka 1 minut så är oljan lagom.
Fritera två ostbitar åt gången i ca 3 minuter, låt de rinna av på hushållspapper. Servera genast med hjortronsylt.