Minicupcakes med hasselnöt och choklad
Minicupcakes med hasselnöt och choklad
11 ingredienser
Ingredienser
- 100 g hasselnötter
- 3 äggvitor
- 1,25 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 1,75 dl florsocker
- 0,5 dl ljust muscovadosocker
- 90 g smör, smält och avsvalnat
Whipped cream cheese frosting
- 3 dl grädde
- 300 g färskost
- 2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Cupcakes
- Placera 24 minimuffinsformar i en plåt för minimuffins, om du har en sådan.
- Värm ugnen till 150 grader. Rosta hasselnötterna i cirka 15 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.
- Öka sedan ugnsvärmen till 175 grader. Gnugga sedan bort skalen från nötterna.
- Försök få bort så mycket som möjligt, men får du inte bort allt är det inte hela världen.
- Låt dem svalna en stund och mixa dem sedan grovt.
- Vispa äggvitorna i en ren skål till ett styvt skum.
- Sikta ned mjöl, kakao, florsocker och muscovadosocker.
- Tillsätt sedan det smälta smöret och hasselnötterna och blanda sedan allt försiktigt.
- Fördela smeten mellan muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen cirka 7-10 minuter.
Frosting
- Vispa grädden i en stor skål.
- Blanda cream cheese, florsocker och vaniljsocker i en annan skål.
- Häll över cream cheeseblandningen i vispgrädden och blanda.
- Känns frostingen för lös, ställ den i kylskåpet en stund.