Cake pops

NYHET
Pop cakes
Foto: TV4
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg

Cake pops

7 ingredienser

45 min

Lekfulla små godisklubbor som du enkelt gör av färdig sockerkaka och färskost doppade i smält choklad och fantasifullt dekorerade.

Ingredienser

  • 400 g chokladsockerkaka
  • 100 g färskost
  • 100 g mörk choklad 60 %, smält
  • 30 g florsocker
  • 20 g smör, rumsvarmt

Dekor

  • 300 g choklad
  • Pinnar/sugrör
  • strössel

Gör så här

  1. Vispa färskost, florsocker, smör och smält choklad till en frosting.
  2. Smula sönder chokladkakan i en bunke, tillsätt frosting och vispa slätt.
  3. Forma smeten till bollar och lägg i en bakplåtsklädd form eller plåt, ställ i frysen 30 minuter.
  4. Smält choklad.
  5. Tag ut formen/plåten ur frysen efter ca 15 minuter
  6. Doppa pinnen/sugrörets ena ände i choklad, sätt pinnen/sugröret med chokladen ned i bollarna och ställ tillbaka i frysen 15 minuter.
  7. Håll chokladen varm, runt 30 grader.
  8. Tag ut bollarna ur frysen, doppa i chokladen, låt chokladen stelna lite och dekorera med strössel.