Caesarmacka

Pågen caesarmacka
Foto: Köket.se

Caesarmacka

16 ingredienser

30 min

En klassisk caesarsallad - men som mackversion! Dressingen är enkel och magiskt god.

LingonGrova
Pågen LingonGrova produkt

LingonGrova

Rik på fullkorn, fiber och svenska lingon!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Servering

  • 8 skivor LingonGrova
  • 1 förp bacon
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • 1 silverlök
  • 1 romansallad

Kyckling

  • 600 g kycklingfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 klyfta vitlök
  • olja, till stekning

Caesarmajo

  • 2 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk japansk soja
  • 0,5 citron, skal och saft
  • ca 50 g parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Salta och peppra kycklingen och bryn i stekpanna tillsammans med en krossad vitlöksklyfta, stek på hög värme så den får en fin yta. Lägg över kycklingen i en ugnsform och tillaga i ugnen tills den är helt genomstekt, ca 70 grader innertemperatur. Låt vila några minuter och skär sedan upp i skivor.
  3. Stek baconskivorna krispiga, eller tillaga i ugnen ca 10 minuter.
  4. Blanda ingredienserna till dressingen
  5. Skiva silverlök tunt, skär ner salladen i grova bitar och hyvla parmesan.
  6. Rosta eller stek bröden om du önskar.
  7. Blanda hälften av dressingen med salladen och löken. Bre resterande dressing på brödskivorna och montera mackorna med kyckling, bacon, sallad och parmesan.
TIPS!
Fler tips!
Pågen Steak sandwich med svamp och tryffelmajo

Fler tips!

Recept på matiga mackor, toasts och frukostfavoriter.

Läs mer