Caesarmacka

Foto: Köket.se
Caesarmacka
16 ingredienser
30 min
En klassisk caesarsallad - men som mackversion! Dressingen är enkel och magiskt god.
Ingredienser
Servering
- 8 skivor LingonGrova
- 1 förp bacon
- 50 g parmesanost, hyvlad
- 1 silverlök
- 1 romansallad
Kyckling
- 600 g kycklingfilé
- salt
- peppar
- 1 klyfta vitlök
- olja, till stekning
Caesarmajo
- 2 dl majonnäs
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk japansk soja
- 0,5 citron, skal och saft
- ca 50 g parmesanost
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Salta och peppra kycklingen och bryn i stekpanna tillsammans med en krossad vitlöksklyfta, stek på hög värme så den får en fin yta. Lägg över kycklingen i en ugnsform och tillaga i ugnen tills den är helt genomstekt, ca 70 grader innertemperatur. Låt vila några minuter och skär sedan upp i skivor.
- Stek baconskivorna krispiga, eller tillaga i ugnen ca 10 minuter.
- Blanda ingredienserna till dressingen
- Skiva silverlök tunt, skär ner salladen i grova bitar och hyvla parmesan.
- Rosta eller stek bröden om du önskar.
- Blanda hälften av dressingen med salladen och löken. Bre resterande dressing på brödskivorna och montera mackorna med kyckling, bacon, sallad och parmesan.
TIPS!